uk flagEnglish

NL vlagNL

MICROFOON VAN DE MAAND APRIL 2014

ELECTRO VOICE PL 20 / RE 20

 

 

De Electro Voice PL 20 is al meer dan 30 jaar een industrie standaard. Het is de meest gebruikte microfoon voor radio-presentatoren, voice - overs en D.J 's​​. Het is een groot membraan dynamische cardioïde, die een breed frequentiebereik en een gelijkmatig geluid heeft. EV's gebruik van hun ' Variable D' techniek maakt dat het geen last heeft van het 'proximity effect ' , wat overdreven de lagere frequenties benadrukt , bij andere richtinggevoelige microfoons, wanneer de gebruiker dichtbij is (op grotere afstanden hebben die microfoons een flink verlies aan lage tonen). Deze microfoon wordt gedempt voor geluid van de achterkant , maar heeft een uniform opname patroon in een breed gebied rond de voorkant, die artiesten die veel bewegen ten goede komt. Voor gebruik op grotere afstand is de microfoon voorzien van een bas correctieschakelaar. De microfoon heeft van binnen veel dempingsmateriaal waar ook het element op rust . Hij is nagenoeg ongevoelig voor pop- en , sis- geluiden . Dit maakt gebruik van zeer dichtbij mogelijk; een zanger kan met zijn lippen bijna tegen de microfoon zingen , zonder dat ongewenste geluiden het element bereiken.

Oorspronkelijk werd de microfoon geïntroduceerd in 1968, als de RE 20 , met een lichtgrijze kleur, voor elektronische nieuwsgaring (ENG) en producties op locatie, maar het bleek ook een zeer goede studio (en live ) microfoon voor kick-drum , contrabas en andere instrumenten met veel low-end , zoals saxofoons en trombones . Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor heel luide instrumenten en schreeuwende zangers. De RE 20 is een grote microfoon en kon een stuk kleiner zijn geweest , maar EV marketing besloot dat een indrukwekkende grootte beter zou verkopen en de geschiedenis bewijst hun gelijk .

In de jaren tachtig besloot EV om hem ook te marketen als PL 20 (Professional Line ), in een donkerder tint grijs , voor entertainers en de audio-industrie . Hoewel veel mensen denken dat er een verschil is tussen de PL en de RE -serie, zijn ze absoluut identiek. Ergens in de jaren negentig werd alleen de productie van RE 20 voortgezet .

EV verkoopt ze nog steeds, maar er is ook een ge-update versie met wat meer hoog ; de RE 27 en sinds een paar jaar is er een moderne budget versie, de RE 320 .

Een van de bekendste vocalisten die hem gebruiken is Stevie Wonder .

 

EV PL 20