uk flagEnglish

NL vlagNL

MICROFOON VAN DE MAAND JANUARI 2014

NEUMANN CMV 3

 

 

De Neumann CMV 3, voor het eerst geproduceerd in 1928, is de "Moeder van alle Condensator microfoons", het heeft een omni directioneel opname patroon en is tegenwoordig een veel gezocht en prijzig collectorsitem.
De CMV 3 A , uit 1932, had een modulair ontwerp; capsules met verschillende directionele kenmerken konden er, door middel van een bajonetsluiting, op bevestigd worden. Dit systeem wordt nog steeds gebruikt, bij condensator microfoons. Het onderste "fles" deel bevat buizen en andere elektronica , om het opgevangen geluid te versterken. Het ontwerp is decennia ongewijzigd gebleven, op enkele details na.
De kwaliteit van deze microfoon is moeilijk te verslaan, zelfs 80 jaar later en sommige CMV 3 A's worden nog steeds gebruikt in opnamestudio's.
Neumann maakte veel van deze microfoons voor Telefunken die ze wereldwijd, onder eigen naam, verkocht. Een nieuwe versie wordt vandaag de dag geproduceerd door B.L.U.E. Microfoons, in Letland.
Wanneer Neumann de productie herstart in Berlijn, na de oorlog ,wordt het uiterlijk en het ontwerp gemoderniseerd, maar het M 7 opname element, het hart van het systeem blijft ongewijzigd; een dun diafragma van PVC met daarop een flinterdunne goudlaag. Deze microfoons zouden de opnamestudio's van de wereld veroveren, met hun gedetailleerd, muzikaal geluid.
De U 47, het bekendste model, kan tegenwoordig meer kosten dan $ 25.000, als ze tweedehands worden aangeboden op Ebay .
Neumann microfoons worden erkend als de beste ter wereld

we 630