uk flagEnglish

NL vlagNL

MICROFOON VAN DE MAAND JUNI 2021

'WELCOME TO MICROPHONES' IS DE BESTE

 

 

UPDATE 9-4-2024

Mijn post van juni 2021 had ik al veel eerder moeten updaten: in maart 2023, liet Professor Stanley Coutant me weten dat hij het beheer van zijn site zelf weer had overgenomen. Nu is die zelfs nog beter dan voorheen, met audio en video tags. De link naar de site is: https://coutant.org/index.html

Iedereen die ok maar de geringste interesse heeft in microfoons zou daar eens een kijkje moeten nemen. Zelf bezoek ik die regelmatig, want er is onnoemelijk veel goede informatie te vinden. Het is echt de allerbeste microfoon site, dus kijk en geniet!

Hieronder staat de tekst uit 2021

Toen ik in 2013 een vintage microfoon site maakt, was ik zeker niet de eerste.
De twee beste sites, destijds, waren gemaakt door Amerikanen; James Steele en Professor Stanley Coutant.

Daar was een schat aan informatie te vinden. James Steele's (http://www.k-bay106.com/mics.htm) - 'Vintage (Classic) Broadcast Microphones' web site verdween, na zijn dood in 2011, om later in simpeler vorm opnieuw te verschijnen, via de Universiteit van Georgia, die ook zijn collectie erfde. Veel info is helaas onvindbaar of verhaspeld op de nieuwe site; dus niet langer goed bruikbaar voor microfoonfans.

De site van professor Stanley Coutant (http://coutant.org) was een langer leven beschoren. De site begon in 2002, als onderdeel van de 'Audio Controls Course' van het Pasadena City College en werd door de jaren heen steeds aantrekkelijker en verder uitgebreid.

Hier was gigantisch veel te vinden, met name over Amerikaanse microfoons, maar ook over andere professionele microfoons, uit Europa en Rusland.
De site had prachtige foto's, audio samples van veel microfoons en ook een schat aan bonusmateriaal, zoals reclame en gebruiksaanwijzingen.

Helaas is de site in april 2021 verdwenen. Professor Stanley Coutant ging in augustus 2015, op 72 jarige leeftijd, met pensioen, na veertig jaar voor het Pasadena City College gewerkt te hebben.

De site zou overgenomen worden door jongere docenten, dit vervolg kreeg de naam Audio Gear Guide ,een site die jammer genoeg maar een beperkt deel van de vroegere informatie herbergt, maar wel wat andere extra's heeft, onder andere video's.

Liever dan een van mijn eigen microfoons nu onder de aandacht te brengen, deze maand, wil ik eenieder aansporen om toch nog eens te kijken naar de prachtige coutant site. Dat kan via de 'Wayback machine', het online internet archief. Hier is de link naar coutant.org: geniet!

Toen mijn boek uitkwam heb ik een exemplaar naar prof. Coutant gestuurd. Zijn commentaar was: "Marco, it's gorgeous!"

Veel vintage microfoons zijn te vinden zijn in dat boek Witnesses of Words. Het énige boek over vintage microfoons. Meer informatie daarover is te vinden op: www.witnessesofwords.com

wow cover

Welcome
welcome 2002

Top: de herstelde Coutant site

Eronder: Prof Coutant's afscheid in 2015

Midden: Openingspagina in 2002

Onder: Twee pagina's van de site

Amperite SR 80-Coutant site
RCA BK 4